Social media

Social media is een verzamelterm voor online platformen waar potentiële klanten aanwezig zijn. Dit levert veel kansen om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten en interactie te hebben met klanten. Er zijn verschillende online platformen waar je als bedrijf actief kan zijn, zoals Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Social media platformen

Het aanmaken van een social media platform is gratis en gemakkelijk. Hiermee openen de deuren om organische berichten te plaatsen. De berichten kun je plaatsen op een tijdlijn of in een story. Hoe meer interactie op een organisch bericht hoe groter het bereik van het bericht.

Voordat je begint is het belangrijk dat je nadenkt over 3 vragen:

 • Past het online platform bij jouw merk?
 • Wat zijn de bedrijfsdoelen met het sociale media platform?
 • Hoe wordt het platform onderhouden?

Adverteren op social media

Via een social media platform kun je tegen betaling een bericht tonen aan een specifieke doelgroep. Deze doelgroep kun je op basis van gebruikersinformatie, demografische gegevens en website gedrag bepalen. Door het inzetten van een online advertentie vergroot je het bereik, naamsbekendheid van jouw onderneming, clicks naar de website en likes van jouw bedrijfspagina.

Ondersteuning bij social media?

MG online marketing kan je adviseren en ondersteunen met het opzetten van social media. Door bijvoorbeeld jouw merk door te vertalen naar social media. Of simpelweg een campagne inrichten om jouw bedrijfsdoel te versterken. Neem vrijblijvend contact op om te ervaren hoe MG online marketing te werk gaat. 

  Social media diensten

   N

   Opzetten socials

   N

   Contentmanagement

   N

   Merk doorvertalen

   N

   Online adverteren

   N

   Webcare advies

   N

   Contentcreatie